Oppilashuolto

Oppilashuollon palvelut

Koulumme oppilashuoltoon kuuluvat yhteisöllinen ja yksilökohtainen oppilashuolto, kuraattori-, psykologi- ja kouluterveydenhuoltopalvelut. Huoltajat voivat olla yhteydessä suoraan oppilashuollon jäseniin, mikäli omasta lapsesta herää huoli tai perhe on vaikeassa elämäntilanteessa. Oppilashuollosta ja kolmiportaisesta tuesta löytyy lisää tietoa koulun opetussuunnitelmasta.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Yhteisöllisessä oppilashuoltotyössä seurataan, arvioidaan ja kehitetään kouluyhteisön ja oppilasryhmien hyvinvointia. Lisäksi huolehditaan kouluympäristön terveellisyydestä, turvallisuudesta ja esteettömyydestä.  Tästä vastaa koulukohtainen yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä (OHR). Ryhmään kuuluvat koulumme rehtori, kouluterveydenhoitaja, psykologi ja koulukuraattori. Tarvittaessa ryhmään voi osallistua myös  muita asiantuntijoita. Oppilashuoltoryhmän kokoonkutsujana toimii rehtori. Ryhmä kokoontuu vähintään kerran lukukaudessa.

Yksilökohtainen oppilashuolto

Yksilökohtaisella oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaalle annettavia kouluterveydenhuoltopalveluja, kuraattori- ja psykologipalveluja sekä yksittäistä oppilasta koskevaa monialaista oppilashuoltoa. Yksittäisen oppilaan tueksi koottava asiantuntijaryhmä käsittelee oppilaan asioita yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa. Ryhmään voi kuulua esimerkiksi opettajia, erityisopettaja, kuraattori ja terveydenhoitaja. Ryhmän kokoonpano perustuu oppilaan javanhemman suostumukseen.  Kokoonkutsujana toimii se koulun aikuinen, jolle huoli oppilaasta herää tai keneen oppilas tai huoltaja ottaa yhteyttä.

Oppilaan tukena on myös lakisääteinen koulun tarjoama oppilaan tuki, johon kuuluvat tukiopetus, osa-aikainen erityisopetus, tehostettu tuki sekä erityinen tuki. Tukitoimien suunnittelu, toteutus ja seuranta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä huoltajien kanssa.

Rehtori Nelli Savolainen
rehtori@fredrikakoulu.fi
044-2002218

Erityisopettaja Maiju Multanen (opintovapaalla 1.9.2016-30.5.2017)
maiju.multanen@fredrikakoulu.fi

Kuraattori Anna-Leena Terrihauta
anna-leena.terrihauta@porvoo.fi

Koulupsykologi Anna Hanén
anna.hanen@porvoo.fi

Terveydenhoitaja Outi Kulmala
outi.kulmala@porvoo.fi

Tavattavissa koululla parillisten viikkojen torstaina klo 8-16.
Terveystarkastus tehdään jokaisella luokka-asteelle. Laaja terveystarkastus, joka sisältää myös koululääkärin tarkastuksen, tehdään 1., 5. ja 8. luokalla.

Hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut tarjoaa Porvoon kaupungin hammashoitola.Kutsu hammaslääkärintarkastukseen tulee 1.- , 5.- ja 8.-luokkalaisille.